Timmy de Vos | Initiatiefnemer van de E-waste race 
Duurzaamheid is écht mijn ding. Daarnaast houd ik zoals ieder ander van leuke dingen doen. De E-waste race is voor mij een manier om op een enorm leuke manier bezig te zijn met duurzaamheid en bewustwording. Aan de ene kant maak ik me zorgen over problemen als grondstoffenschaarste maar aan de andere kant heb ik veel geloof in leuke en innovatieve oplossingen! De jeugd van nu gaat daar een grote rol in spelen en met de E-waste race dragen we hier ook een steentje aan bij. 

 

Jan Rotmans | E-waste race ambassadeur
Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Onze initiatiefnemer Timmy heeft tijdens zijn studie innovatiewetenschappen veel inspiratie mogen halen uit de boeken van Jan. Hij is de oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. En dat is nou precies waar Jan Rotmans en de E-waste race elkaar zo goed kunnen vinden: positief in actie voor een duurzame wereld!

 

Jan van den Heuvel | E-waste race ambassadeur
Ik ben gek op allerlei gadgets. Gek op mijn iPad, gek op mijn nieuwe Samsungtelefoon en op mijn Chromecast. Hartstikke leuk, maar het is natuurlijk wel allemaal elektronica. En wat doe ik er mee als ik de apparaten vervang? Daarom vind ik het zo leuk dat er een project is als de "E-waste race"! Geweldig om op deze manier aandacht te schenken aan het recyclen van elektronische apparatuur! Ik ben graag ambassadeur van dit project!

 
Laila Groeneveld | E-waste race projectmanager 
Duurzaamheidsvraagstukken behandelen binnen het onderwijs, daar geloof ik in! Door de jongste generatie bewust te maken van deze vraagstukken, waaronder het probleem van toenemend elektronisch afval, dragen we bij aan het toewerken naar een duurzame wereld. En met de E-waste race maken we kinderen en de mensen om hen heen niet alleen bewust van het e-wasteprobleem, maar doen we er ook daadwerkelijk iets aan. En dat op een heel leuke manier! De E-waste race is leuk voor zowel de kinderen als voor mij als medewerker, dus ik zet me er met alle plezier voor in!  

 

Tim Visser | E-waste race projectmanager 
Ik heb industrieel ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat we heel veel spullen maken die vervolgens maar heel kort gebruikt worden. Zonde van de materialen en energie! Daarom ben ik mij gaan richten op het ontwerpen van duurzame producten en alles wat daar bij komt kijken. Zo leerde ik ook over e-waste.
Ik weet nu heel veel over elektronica en recyclen en ik vind het belangrijk om hier meer mensen over te vertellen. Het lesgeven aan kinderen is hier een belangrijk onderdeel van. Dit is superleuk, maar ook heel belangrijk. De kinderen zijn immers onze toekomst!
 
 
Anna Lena Gompelmann | E-waste race stagiaire
Als studente Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit Eindhoven vind ik duurzaamheid heel belangrijk. Complexe concepten in praktijk brengen en hiermee echt veranderingen in de maatschappij creëren, dat is de reden waarom ik de E-waste race zo belangrijk vind. Grondstoffenschaarste is een groot probleem en ik denk dat bewustwording een essentiële factor is om dit probleem op te lossen. Ik vind het heel mooi om de mogelijkheid te hebben om door middel van leuke activiteiten bij te kunnen dragen aan deze bewustwording. Als je ziet met hoeveel begrip en enthousiasme de kinderen aan de slag gaan, dan weet je dat je met dit project echt iets kunt bereiken.

 

BewarenBewaren