Doe mee met de race!

Verstuur gemakkelijk onderstaand bericht door deze velden in te vullen.

Beste NAAM SCHOOLWij zouden graag met onze school meedoen aan de E-waste Race! Deze mail heb ik automatisch laten versturen via de website www.ewasterace.nl om onze school op de hoogte te brengen van dit project. Ik zou in ieder geval graag meedoen met onze groep/school! Ik hoor het graag! Groetjes JOUW NAAM 

Leerkracht of schooldirecteur?

Ben je een leerkracht of een directeur en wil je jouw school opgeven voor de race?

Over de E-waste Race

Inschrijving voor de E-waste Races zijn geopend! De E-waste Race is een leuk en leerzaam project. Als je meedoet geven wij op jouw school vooraf één gastles aan de deelnemende groep. Hierin leren we de kinderen op een aantrekkelijke manier wat e-waste precies is, hoe belangrijk recyclen is en wat de invloed is op het milieu. Tevens leggen we uit hoe de race werkt, een inzamelingsactie van elektronisch afval tussen basisscholen uit jouw regio. Zo leveren we naast educatie een praktische bijdrage aan het milieu.

Er zijn voor de school geen kosten verbonden aan deze actie. Door mee te doen maak je samen met je groep kans op de hoofdprijs: een geheel verzorgd schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam (In sommige regio's organiseren we een schoolreis naar een andere toffe plek).

De E-waste Races worden ondersteund door gemeenten, lokale afvaldiensten en WEEE Nederland.

Wat is e-waste?

E-waste staat voor elektronisch afval; dit zijn alle apparaten met een stekker of batterij die het niet meer doen of niet meer worden gebruikt. In Nederland wordt een derde van dit afval gerecycled, maar twee derde nog niet. En dat is zonde, want deze apparaten zitten vol met waardevolle materialen die nog een keer gebruikt kunnen worden. Zonde en slecht voor het milieu om dat niet te doen.

E-WASTE IN HUIS? LEVER HET IN!

E-waste inleveren

Druk op de oranje knop bovenaan de homepage 'E-waste aanbieden'. Vul je gegevens in en zo bied je gemakkelijk je elektrische apparaat aan.

Bepaal je afhaalmoment

Op de kalender kun je aangeven op welk moment je thuis bent, zodat de leerlingen het e-waste kunnen komen ophalen.

Een leerling komt langs

Je e-waste wordt opgehaald door een leerling die meedoet aan de E-waste race. Zet je spullen vast klaar!