De E-waste Race in Eindhoven 

Mede mogelijk gemaakt door gemeente Eindhoven en Cure Afvalbeheer

logo gemeente Eindhoven             logo Cure

 

In Eindhoven wordt dit jaar voor de vijfde keer een E-waste Race georganiseerd. Deze race wordt mogelijk gemaakt door gemeente Eindhoven en Cure afvalbeheer. Tien deelnemende scholen gaan in de periode van 18 maart t/m 12 april de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen uit Eindhoven.

Door mee te doen aan de E-waste Race leveren de deelnemende scholen een fantastische bijdrage aan het milieu. We dragen ons steentje bij door elektronisch afval in te zamelen en te laten recyclen. Tijdens de E-waste Race leren ze over de waardevolle materialen in onze elektronische apparatuur en hoe recyclen bijdraagt aan onze nieuwe generatie mobieltjes en gadgets. 

Bespaar een ritje naar de milieustraat en bied ook jouw oude elektronica aan. 

Woon je in Eindhoven, dan kun je vanaf 13 maart tot 6 april jouw kapotte elektronische apparaten thuis op laten halen door scholieren uit de buurt. Gratis en voor niets, je steunt er bovendien jouw lokale school mee want zij krijgen hier punten voor. En niet te vergeten de belangrijke milieubijdrage door er voor te zorgen dat jouw oude apparaten gerecycled worden en zo de grondstoffen hergebruikt kunnen worden. 

De deelnemende scholen zijn: 

- Fellenoord

- T Karregat

- De Wilakkers

- Beppino Sarto

- De Achtbaan

- Wethouder van Eupenschool

- De Korenaar

- Slingertouw

- De Schakel

- De Handreiking

 

 

Te winnen?!  

De winnaar wint een hartstikke tof schoolreisje naar de Ontdekfabriek op Strijp S! 

In totaal doen 478 leerlingen mee om zoveel mogelijk elektronisch afval inzamelen. Van kabeltjes en elektrische tandenborstels tot telefoontjes en oud elektronisch speelgoed. Alles waar een batterij in kan of een stekker heeft kan ingezameld worden. De klas die het meest weet in te zamelen wint een schoolreisje naar de Ontdekfabriek in Eindhoven.

Op de hoogte blijven?!

Voor leuke foto's en updates van de race volg je ons op onze social media kanalen:

Wil je meer weten over duurzaamheid binnen de gemeente Eindhoven? Kijk op www.eindhoven.nl/duurzaamheid en volg ze op twitter via @duurzaamheid040. Meer informatie over Cure vind je op www.cure-afvalbeheer.nl.

De E-waste race wordt ondersteund door:

logo gemeente Eindhoven             logo Cure