Timmy de Vos | Initiatiefnemer van de E-waste Race
"Duurzaamheid is écht mijn ding. Daarnaast houd ik zoals ieder ander van leuke dingen doen. De E-waste Race is voor mij een manier om op een enorm leuke manier bezig te zijn met duurzaamheid en bewustwording. Aan de ene kant maak ik me zorgen over problemen als grondstoffenschaarste maar aan de andere kant heb ik veel geloof in leuke en innovatieve oplossingen! De jeugd van nu gaat daar een grote rol in spelen en met de E-waste Race dragen we hier ook een steentje aan bij."

 

 

 

Nando Zwambag | Projectmanager van de E-waste Race
“Tijdens mijn studie tot tweedegraads docent aardrijkskunde ervaarde ik dat er (nog) te weinig aandacht is voor grondstoffenschaarste binnen het onderwijs. Ik vond dit onbegrijpelijk, omdat wij weten dat deze kinderen in de nabije toekomst geconfronteerd worden met de gevolgen van de eindigheid van grondstoffen. Met de E-waste Race willen wij kinderen de kans geven om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Behalve het bewustmaken van de problematiek rondom E-waste, verzamelen we samen een gigantische hoeveelheid van deze recyclebare apparaten. Zo help ik mee om de wereld een beetje fijner te maken, samen met vele enthousiaste kinderen en collega’s! “

 

 

 

Jan Rotmans | E-waste Race ambassadeur
"Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Onze initiatiefnemer Timmy heeft tijdens zijn studie innovatiewetenschappen veel inspiratie mogen halen uit de boeken van Jan. Hij is de oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. En dat is nou precies waar Jan Rotmans en de E-waste race elkaar zo goed kunnen vinden: positief in actie voor een duurzame wereld!"

 

Jan van den Heuvel | E-waste Race ambassadeur
"Ik ben gek op allerlei gadgets. Gek op mijn iPad, gek op mijn nieuwe Samsungtelefoon en op mijn Chromecast. Hartstikke leuk, maar het is natuurlijk wel allemaal elektronica. En wat doe ik er mee als ik de apparaten vervang? Daarom vind ik het zo leuk dat er een project is als de E-waste Race! Geweldig om op deze manier aandacht te schenken aan het recyclen van elektronische apparatuur! Ik ben graag ambassadeur van dit project!"

BewarenBewaren