Timmy de Vos | Initiatiefnemer van de E-waste Race
"Duurzaamheid is écht mijn ding. Daarnaast houd ik zoals ieder ander van leuke dingen doen. De E-waste Race is voor mij een manier om op een enorm leuke manier bezig te zijn met duurzaamheid en bewustwording. Aan de ene kant maak ik me zorgen over problemen als grondstoffenschaarste maar aan de andere kant heb ik veel geloof in leuke en innovatieve oplossingen! De jeugd van nu gaat daar een grote rol in spelen en met de E-waste Race dragen we hier ook een steentje aan bij."

 

Tim Visser | Projectmanager van de E-waste Race
"Ik heb industrieel ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat we heel veel spullen maken die vervolgens maar heel kort gebruikt worden. Zonde van de materialen en energie! Daarom ben ik mij gaan richten op het ontwerpen van duurzame producten en alles wat daar bij komt kijken. Zo leerde ik ook over e-waste. Ik weet nu heel veel over elektronica en recyclen en ik vind het belangrijk om hier meer mensen over te vertellen. Het lesgeven aan kinderen is hier een belangrijk onderdeel van. Dit is superleuk, maar ook heel belangrijk. De kinderen zijn immers onze toekomst!"

 

Bosse Zaal | Projectmanager van de E-waste Race
"Ik wil graag de wereld verbeteren, een cheesy uitspraak maar daarom niet minder gemeend! Kinderen zijn de toekomst en ik ben er van overtuigd dat we met de E-waste Race de toekomst kunnen verduurzamen. Middels de E-waste Race kunnen we bij veel kinderen het thema duurzaamheid tastbaar maken waardoor zij dit de rest van hun leven mee kunnen nemen. Naast dit effect op de lange termijn heeft de E-waste Race uiteraard een direct effect: veel plezier bij de kinderen en meer E-waste wordt verzameld. Past perfect bij mijn doelstelling om de wereld te verbeteren toch?! Op naar een E-waste vrije wereld!"

 

Manon van Hooren | Projectmanager van de E-waste Race
"Anders dan mijn collega’s heb ik nog weinig kaas gegeten van duurzaamheid, e-waste en grondstoffenschaarste. Desalniettemin ben je nooit te oud om te leren en nieuwe passies te ontdekken. Op dit moment ligt die bij communicatie en marketing, waarmee ik de E-waste Race meer op de kaart zet en projecten uitvoer. Langzaam maar zeker merk ik dat mijn interesse begint te groeien, en vooral hoe ik wakker geschut wordt van de ernst van de problematiek waarmee we bezig zijn. De E-waste Race heeft een enorm belangrijk thema te pakken en ik ben trots daar mijn steentje aan bij te dragen!"

 

Nando Zwambag | Stagiair van de E-waste Race
“Tijdens mijn studie tot tweedegraads docent aardrijkskunde ervaarde ik dat er (nog) te weinig aandacht is voor ons klimaatprobleem binnen het onderwijs. Ik vond dit onbegrijpelijk, omdat wij weten dat deze kinderen in de nabije toekomst geconfronteerd worden met de gevolgen van de opwarming van de aarde. Met de E-waste Race willen wij kinderen de kans geven om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Behalve het bewustmaken van de problematiek rondom E-waste, verzamelen we samen een gigantische hoeveelheid van deze recyclebare apparaten. Zo help ik mee om de wereld een beetje fijner te maken, samen met vele enthousiaste kinderen en collega’s! “

 

Jan Rotmans | E-waste Race ambassadeur
"Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Onze initiatiefnemer Timmy heeft tijdens zijn studie innovatiewetenschappen veel inspiratie mogen halen uit de boeken van Jan. Hij is de oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. En dat is nou precies waar Jan Rotmans en de E-waste race elkaar zo goed kunnen vinden: positief in actie voor een duurzame wereld!"

 

Jan van den Heuvel | E-waste Race ambassadeur
"Ik ben gek op allerlei gadgets. Gek op mijn iPad, gek op mijn nieuwe Samsungtelefoon en op mijn Chromecast. Hartstikke leuk, maar het is natuurlijk wel allemaal elektronica. En wat doe ik er mee als ik de apparaten vervang? Daarom vind ik het zo leuk dat er een project is als de E-waste Race! Geweldig om op deze manier aandacht te schenken aan het recyclen van elektronische apparatuur! Ik ben graag ambassadeur van dit project!"

BewarenBewaren